Januári események intézetünkben

A Nyíregyházi Egyetem Nyelv- és Irodalomtudományi Intézetének számos tagja részt vett különböző eseményeken 2023 januárjában.

Dr. Karádi Zsolt, a Kölcsey Társaság alelnöke, részt vett a szervezet vezetőségének ülésén Nyíregyházán január 13-án, valamint felszólalt a Megyei Önkormányzat kultúra napi ünnepi megemlékezésén január 20-án, és a Kölcsey Televízióban a Himnuszról beszélt ugyanazon a napon, valamint a Magyar Kultúra Napja országos ünnepsége keretein belül a Nyíregyházi Egyetem képviseletében megkoszorúzta Kölcsey Ferenc síremlékét a szatmárcsekei temetőben január 22-én.

Dr. Kiss Sándor január 26-án tartott előadást a HUSSE konferencián Miskolcon (az előadás címe: The New Republican Frames for Environmental Politics and the Growing Importance of Multilateral Environmental), míg dr. Bárány Erzsébet dr. Beregszászi Anikóval és dr. Gazdag Vilmossal január 26-án tartottak előadást a Kótyuk István emlékkonferencián Kótyuk István munkásságának jelentősége és szerepe a kárpátaljai magyar tudományosságban és anyanyelvi nevelésben címmel a II Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán Beregszászban.

Végül dr. Kiss Kálmán január 27-én tartott orosz nyelvű előadást az Az orosz nyelvtanulás története az 1945 előtti Magyarországon címmel a Debreceni Orosz-magyar Egyesület rendezvényén a Orosz Főkonzulátusban Debrecenben.