A Nyelv-és Irodalomtudományi Intézet 2022. márciusi eseményei

Oktató kollegáink és kolleganőink, valamint hallgatóink márciusban is igen sokrétű tevékenységet fejtettek ki, amelyről röviden beszámolunk az alábbiakban.

Tomori Tímea: részt vett a Lego Education csapatépítő tréningen            2022. március 08-án.

 

Dr. Sebestyén Zsolt: közreműködő az NYI és a Magyar Nyelvtudományi Társaság szervezésében 2022. március 22-én megrendezett eseményben, amelyben Karafa Sándor A tanári nyelvhasználat és kommunikáció című előadását hallhattuk.

 

Tomori Tímea  a Magyar Nyelvtudományi Társaság nevében előadást szervezett a Nyíregyházi Egyetemen, az előadást 2022. március 22-én tartotta meg Karafa Sándor.

 

Tomori Tímea a Magyar Pedagógiai Társaság Szakképzési Kollégiumának előadásán és kerekasztal-beszélgetésén vett részt (Beszélgetések a szakképzésről címmel)  2022. március 25-én.

 

Dr. Minya Károly, Dr. Karádi Zsolt, Dr. Sebestyén Zsolt, Dr. Kiss Anita és Tomori Tímea a Szép magyar beszéd verseny zsűrijében vett részt 2022. március 29-én.

 

Tomori Tímea Szemere Gyula anyanyelv-pedagógiai kutatócsoport Kárpát-medencei anyanyelv-pedagógiai szakmai fórumán vett részt 2022. március 30-án.

 

Továbbá, Dr. Antal Balázs következő írásai jelentek meg:

 

Valami megváltoztathatatlan című verse megjelent a kolozsvári Helikon folyóirat 2022. március 10-i számában.

 

Térkonstrukció és énrekonstrukció: világ és identitás Mózes Attila nagyelbeszélésében című tanulmánya megjelent a kolozsvári Helikon folyóirat 2022. március 25-i számában.

 

Súly és könnyűség. Regionalitás és átjárhatóság az újabb magyar irodalomban című tanulmánykötetéről kritika jelent meg az Újvárad folyóirat 2022. márciusi számában Codau Annamária kritikus, szerkesztő tollából Irányok a kortárs realizmushoz címmel.

Lukács Béla